APARTMENT BANTRYBAY

A Guest apartment with direct access from the street
2004-2005
Position
Bantry Bay, Cape Town
Building Requirement
The apartment is a component of the development of the entire building. Access is separate and it will be let out independently.  The beautiful location is tarnished due to the noise

APARTMENT BANTRYBAY

from a nearby street. The apartment has a limited living area.
Client
German Contractor
Details
Instead of the existing fixtures a new layout was created comprising of a kitchen with a dining area, a bathroom and a flexible functional living area. Due to the chosen open plan design the apartment attains space.

APARTMENT BANTRYBAY

The kitchen has a dining area which can open to the balcony via a sliding door. The living area has large cupboards and can also be opened to the continuous balcony. The bathroom gains ample light through the glass door and once opened offers a vast view of the ocean.  
Description
In addition to the technical installations such as the air

APARTMENT BANTRYBAY

conditioner and gas installation the apartment was fitted with new double glazed windows to soundproof as far as possible.