CITY LIVING GRAPHIC CENTRE

Modern living in the city centre
2005-2007
Position
Long Street, Cape Town
Building requirement
Planning an entire renovation of one storey for modernisation and completely new utilisation of an existing office space situated in the centre of Cape Town at the top end of Long Street.

CITY LIVING GRAPHIC CENTRE

Client
German entrepreneur. Seeking to create a special living and working proposal.
Solution
Partitioned and renovated to become living and office units. Interim completed and functional office units assents one to continue and modify into fully fitted apartments. The quality of the city dwelling in this central

CITY LIVING GRAPHIC CENTRE

location is owing to the creation of a pleasant and quiet setting, surrounded by urban spaces and the elevated position offers clear views of the two mountains.  
Description
The apartments are accessible from the centre of the building. Illumination and ventilation occurs due to the virtually continuous glass window pane of the exterior facade. Corners

CITY LIVING GRAPHIC CENTRE

are adapted into loggias. Generous fittings available from the open plan kitchen to the fireplace in the bedroom. The raised floor creates a spaciously structured living ambience and is the receptacle of the complete new fittings. The Renovation was started at the end of 2007.