STADTMISSION

Additions and Alterations,
planning stage
2oo8
Location
Tamboerskloof, Cape Town
Brief
Alterations to gain additional and improved space
Client
Stadtmission Kapstadt,
Evangelical Church

STADTMISSION

Solution
The existing church hall lacks clarity and tranquillity. By an extension and a new inner arrangement of the stage and back wall, the storage space will be hidden and the church hall will become a reflective and calm space. The wardrobe and library will be accommodated into the new entrance hall. This extension liberates the church hall and creates a remarkable

STADTMISSION

identity for the church building facing the street. The church community will receive a presentable church centre.
Description
The additional construction aligns with the existing architecture and will be built with face brick and wooden windows. The hall inside acquires a new concrete floor that meets the erected wall behind the stage. Decorations such as embedded

STADTMISSION

words in the surface of the concrete, a selection of a few natural materials and ambient lighting provide the space for tranquillity and concentration.

-->