HOUSE DEVONVALLEY

The farmhouse with views
2oo6-2oo7
Position
Devon Valley, Stellenbosch
Building requirement
Renovation of the "manor house" on a wine estate in the mountains of Stellenbosch. A location with unobstructed panoramic views.
Client
German art collector and avid cook.

HOUSE DEVONVALLEY

Solution
The exterior structures of the existing house were altered and the interior was redesigned. The new rooms create an intimate connection to the landscape and unite together with the living area on a level plateau into the scenery. The views are celebrated and the opportunity to relax is enjoyed. Interior and exterior connect effortlessly. The terrace offers a

HOUSE DEVONVALLEY

comprehensive 180 degree mountain panorama and especially at sunset the sky paints a breath- taking and unique picture.
Description
The two storey approx. 450m² large house is situated on the upper part of the 12 hectare wine estate. The "manor house" fixtures comprise of ventilation, extractor and air conditioning technology plus an entire

HOUSE DEVONVALLEY

solar and photovoltaic back up system. This creates a self sufficient and reliable resource away from the city.