HOUSE ERINVALE DAMM

A home within the perimeter of a golf estate
2006
Position
Erinvale Golf Estate, Somerset West
Building requirement
In the heart of the golf estate an existing house is to become an exclusive holiday home or residence, with alterations and modernisation.

HOUSE ERINVALE DAMM

Client
Investor. Planning to sell.
Solution
The design of the existing house will be completed by numerous additions and improvements.  It gains a pool with terrace directly bordering onto the established natural area around the dam. In the interior the rooms will be enlarged, views towards the unique surrounding landscape will be

HOUSE ERINVALE DAMM

opened and new living rooms created. The house obtains a greater level of privacy on the upper floor and guest apartments with pool on the ground floor. In the centre a media and living room emerges and the stairs lead to the open level above. The open plan kitchen merges with the new terrace towards the sunset and the open dining room on the outdoor patio. The pool will be inserted into the wooden

HOUSE ERINVALE DAMM

deck, which distinctly borders the ground floor to the surrounding area. The adjoining more natural garden leads into the area which surrounds the dam and as a result extends the garden without boundaries. The house develops into a haven for rest and relaxation, surrounded by nature and views, within the golf estate.