HOUSE HELDERVIEW

A contemporary renovation
2oo6
Position
Helderview, Somerset West
Building requirement
A young family purchase a building in need of renovation. Their wish is for wide open spaces, vitality, simplicity, and a dining area with excellent views.
Client
German couple with two small

HOUSE HELDERVIEW

children.
Solution
Poorly positioned walls in the existing layout that subdivide the rooms are relocated to create a large family room. All rooms were renovated and most were redecorated. The bedroom gains direct access to the large garden. The open plan house is made up of the entrance, kitchen, lounge and a dining room that opens to a

HOUSE HELDERVIEW

panoramic view via a large window. The option to include the multimedia TV room with the main living area is also possible.
Description
The ground level received new flooring and the damaged ceiling is concealed with a standard drywall ceiling. New electrical cables can then be effortlessly passed between the two ceilings.  

HOUSE HELDERVIEW

The roof is level therefore it will accommodate a balcony and photovoltaic elements, ideal for the next building phase.
The project was successfully completed by a German building team in Somerset West.