MEDITATION CENTRE DURBACH

2ooo
Reinterpretation of a former military area
Location
Durbach, Germany
Brief
The remoteness of an elevated plateau on the edge of a forest is to be utilized as a centre for meditation.
Client
Private, student project

MEDITATION CENTRE DURBACH

Solution
The terrain has different levels. The upper level is composed of a forest and will be used as an area for outside activities, the lower level is surrounded by open landscape and here we find rooms to be used for reflection.  The building elements accommodate only one function at a time, such as reception, dining, reading, lodging, studio and

MEDITATION CENTRE DURBACH

gardening. Situated below this is a sauna and the meditation house. The form is self evident with its associated proportions, the arrangement is definite, the material natural and with as little information as possible in the detail. Body and spirit are concentrated on tranquillity.